Chirurgwood

Column:

 

Starspice heeft besloten om elke lezer een keer de kans te geven om een column te schrijven. Dit keer geven wij het woord aan een fanatieke Starspice lezer die zo zijn eigen mening heeft over bepaalde acteurs, actrices en chirurgie. Veel leesplezier!

Je kan het niet missen. Ben je op een doodnormaal feestje of op een exclusief bruiloft, als je met Bhangra te maken krijgt dan komt het liedje “Sadi Gali” van Lembher Hussainpuri zeker voorbij. Wat is dit toch een geweldig nummer. Elke keer als ik het hoor, krijg ik spontaan de “the grooves” en de “the moves” en kan ik mij met moeite beheersen. Laatst hoorde ik dit liedje bij de trailer van Tanu weds Manu. Daarom besloot ik om deze film te gaan kijken.

 

Een mooie film, maar er viel mij constant iets op, namelijk Kangna Ranaut’s FFFL. FFFL is een afkorting die zo nu en dan in het cosmetisch wereldje gebruikt wordt. Het staat voor: Fake Full Fatt Lips. Tijdens de hele film bleef ik maar kijken naar haar FFFL en ik werd er gewoon niet goed van. Ik dacht: “Kangna, Why o Why, Yeh kaye ko kiya tune aisa re!! Als je denkt dat je er nu mooier uitziet, dan heb je het helaas mis.”


En toch zie je in tegenstelling tot vroeger dat er steeds meer en meer actrices en acteurs onder het mes gaan. Zo kan je ook Katrina, Shilpa, Minissha, Plastic Piggy (Priyanka) en Koena Mitra toerekenen aan het FFFL-clubje. Hiernaast horen deze dames ook bij de FNJ-groep. FNJ staat voor Fake Nose Job in de chirurgische kringen.

 

De Fake Nose Job-clubje heeft ook nog een aantal andere leden zoals Preity, Rani, Sridevi, Soha en Shruti Hasan. De laatstgenoemde dame heeft in tegenstelling tot haar collega’s wel eerlijk toegegeven dat zij een chirurgisch ingreep heeft ondergaan. Ze heeft dit allemaal laten doen om een hele ernstige reden, namelijk ademhalingsproblemen.

 

Mevrouw Shruti heeft namelijk sinds haar jeugd problemen met ademhalen via haar neus. Dat is nogal interessant, vinden jullie niet? Ze woont jarenlang in Amerika, heeft jarenlang dit probleem, en al die tijd heeft ze er niks aan gedaan. Hiernaast hebben wij haar als zangeres op en neer zien dansen als een wilde rock-chick in haar film Luck. Als zij serieuze gezondheidsproblemen zou hebben dan zou ze na haar nummer in Luck wel dood kunnen zijn. Met andere woorden als Shruti een serieus ademhalingsprobleem zou hebben gehad dan had ze dit voor haar komst in Bollywood al lang verholpen. Shruti, ik begrijp dat je zelf niet zo slim bent maar dat wil nog niet zeggen dat wij met zijn allen geen hersenen hebben.

 

Deze gedachte brengt mij weer terug naar mijn vorige gedachte namelijk Kangna Ranaut en haar cosmetische ingrepen. Tijdens Tanu weds Manu kreeg ik last van zware flashbacks van Kangna’s oude klassiekers zoals Gangster, Woh Lamhe en haar beroemde catwalk-act in Fashion. Ik kon toen meteen constateren dat mevrouw Ranaut ook lid was van een andere clubje namelijk de TSBTBO-gang. TSBTBO staat voor Transforming Small Boobs To Big Ones.

 

TSBTBO heeft een ware fanclub in heel Bollywood. Menigeen actrice heeft een boobjob laten doen, kijk maar naar Bipasha Basu, Shilpa Shetty,Minisha Lambha, Malika Sherawat en Sushmita Sen. Hiernaast verdenk ik ook Salman Khan en Govinda, volgens mij behoren zij ook stiekempjes tot deze club.

 

In tegenstelling tot Shruti wil Kangna niet toegeven dat ze aangepakt is door een chirurg. Net als Shruti denkt Kangna dat wij een IQ hebben van een worst en hanteerd een belachelijke reden: hormonale verandering. Door een hormonale disbalans hebben haar boobs een sprong gemaakt van een cupmaat A naar dubbel D, yeah right! Ahum, Kangna, door een hormonale verandering wordt alles dik, je benen, je dijen, je billen, alles! Bij jou heeft het enkel effect gehad op je tieten, vreemd!

 

Als ik Kangna was, dan zou ik gewoon open kaart spelen net als onze enige echte Rakhi Sawant. Haar motto is: ‘Jo cheezein God nahin deta, woh doctor deta hai’.

 

Het verschrikkelijkste van allemaal is dat de actrices al deze cosmetische onzin uithalen door onze zuurverdiende centen die wij heel gemakkelijk uitgeven voor een 3-urige lange zit in een bioscoopzaaltje van Pathe.

 

Je zult je dood schrikken als je eens wist wat deze sterren allemaal voor hun uiterlijk doen met het geld dat ze door ONS verdienen. Jazeker, wij mogen ook een beetje credit nemen, toch?! We gaan naar de bioscoop, lenen onze bollywood dvd’s uit aan onze Marokkaanse en Turkse vrienden, plaatsen hun youtube-filmpjes op onze facebookwall én we verdedigen onze geliefde acteurs tegen anti-bollywoodmensen.

 

 Beste mensen, mijn boodschap is niet om al deze “beeldschone actrices” af te kraken maar een “message” over te brengen.  Een mooie jonge actrice als Kangna waar miljoenen meisjes over de hele wereld tegen opkijken en een voorbeeld van nemen zou zichzelf moeten inzetten om een “natural” en een “innocent” look te creeren om zo de chirurgisch hype te doorbreken.

 

Ze zou een bewustwording bij de jonge meisjes moeten creeren en de juiste schoonheidsvoorschriften moeten overbrengen.  Jammer genoeg zet zij haar bekendheid in om negatieve schoonheidsidealen te promoten. Dit heeft een slechte impact op jonge Desi meisjes.

 

Groet,

 

Starspice lezer

 

 

 

blog comments powered by Disqus
Chirurgwood
Chirurgwood
Chirurgwood
Chirurgwood