Big B vs Hollywood

Amitabh Bachchan daagt Hollywood uit. Volgens Bachchan kan Hollywood de typische Bollywoodfilms nooit maken. “Ondank het feit dat Hollywood een grotere technologische vooruitgang heeft op Bollywood zijn zij lang niet in staat om alle films te maken. Zij kunnen enkel die films maken die passen in hun maatschappij.” Aldus Amitabh Bachchan.

Hollywood is een miljarden industrie die invloed heeft op de hele wereld. Hun films worden bekeken door de hele wereld van Nederland tot India tot Australie. Toch zet Amitabh Bachchan grote vraagtekens bij de globale dominantie van Hollywood. Volgens Bachchan senior is Hollywood erg goed in het maken van films die passen bij hun eigen indentiteit en maatschappij.

“Kijk maar naar “The Socal Network” een hele interessante film over mensen en internet. Deze film zal geen succes worden in India omdat niet iedereen internet heeft in dit land. Laat Hollywood maar een film maken waar India ook van houdt zoals een Baghban, dat kunnen ze niet”. Aldus Amitabh Bachchan.

Amitabh Bachchan is een van de weinige acteurs die openlijk er voor uitkomt dat Hollywood niet superieur is en dat Bollywood een eigen unieke karakter heeft. Ook is Amitabh fel tegen het woordje Bollywood, hij wil niet dat de Indiase Cinema op deze manier gedenigreerd wordt.

Starspice: U heeft helemaak gelijk meneer Bachchan, wij denken dat er een tijd komt dat Hollywood een mooie kopie gaat maken van uw film Baghban met de naam We are family!

blog comments powered by Disqus