B-wood&Fashion

Bollywood en Fashion schijnt niet meer samen te gaan. Althans als wij de modegoeroe's uit India mogen geloven. De Bollywoodfilms uit de jaren tachtig en negentig waren absoluut trendsetters op modegebied, maar de hedendaagse films niet meer. Hoe komt dit?

Iedere vrouw wilde in de jaren 80 en 90 eruit zien als een Madhuri Dixit, Sridevi of een Rekha. Er werd altijd gekeken naar hun kleding (sari's). Vervolgens kochten de vrouwen dezelfde soort kleding in de hoop op hun idool te lijken.

 

Nu zijn de tijden veranderd. De desi publiek is niet meer hetzelfde. Daarom heeft Bollywood zich ook aangepast door ander soort films te maken, een ander soort muziek te hanteren en natuurlijk een andere fashion te promoten.

 

In de hedendaagse films zie je steeds meer een mix van Westerse en Oosterse kleding. Zo zie je dat enkele kledingstukken erg populair geworden zoals de T-shirt en Shalwar van Kareena Kapoor uit de film Jab we met. De look van Katrina Kaif uit haar film New York en de leggings en korte kurti's van Deepika uit de film Love aaj kal.

 

En toch zijn de huidige Bollywoodfilms geen trendsetters voor fashion van de hedendaagse generatie.

 

Charu Parasher, een designer uit Delhi, is van mening dat de fashion van vandaag erg snel veranderd. Wat vandaag "in" is, kan morgen zo weer uit de mode zijn.

 

"De hedendaagse generatie is erg modegericht. Ze kijken niet alleen naar Bollywoodfilms, maar lezen ook fashionmagazine's, fashionwebsites en houden verschillen fashion-ontwikkelingen zowel in het Oosten als in het Westen goed in de gaten. Volgens mij kijkt de vrouw van vandaag gewoon naar de kleding van Bollywoodsterren die zij op gala's, feesten en in hun vrije tijd dragen." Aldus Parasher.

 

blog comments powered by Disqus
B-wood&Fashion
B-wood&Fashion
B-wood&Fashion
B-wood&Fashion