Desi Tattoo

You love it or hate it....tattoos! De ene vindt ze hardstikke mooi terwijl de andere er kotsmisselijk van wordt, de tattoos. In de hedendaagse maatschappij kan je er niet omheen. Vele mensen hebben een tattoo op hun lijf. Zie het maar als een eeuwige mode-grill op je lijf.

Overgewaaid uit het westen is de tattoo ook steeds meer zichtbaar in het oosten. Zo zie je dat desi's in het westen ook meer en meer aan de tattoo gaan. Afgezien van deze mensen zijn er vele Indiers en Pakistanen in hun eigen land die er ook eentje hebben.

 

Vooral in Rawalpindi in Pakistan is een tattoo een populair verschijnsel. De tattoo-artiest Waseem Elahi ziet steeds meer mensen in zijn tatooshop komen om een "klein kunstwerkje" op hun arm, schouder of rug te zetten.

 

"Tattoo is erg hot in Pakistan. Het is een onderdeel van de hedendaagse maatschappij en fashion. Ik heb vele moderne Pakistani als klanten. Ik heb ook wel conservatieve imams in mijn tattooshop gehad. Die wilden dat ik mijn shop zou sluiten...nou mooi niet". Aldus Elahi.

 

Ook in India is de tattoo-rage niet meer te stoppen. Steeds meer studenten bezoeken de tattooshops om een tattoo aan te meten. Voor hen is zoiets een teken van hun gevoel.

 

Volgens verschillende mode-goeroe's is tattoo een modetrend die niet over zal waaien. Iedereen doet er aan mee...zelf de Bollywoodsterren.

 

Ben jij ook van plan om een tattoe te nemen? Hier een paar (ongevraagde) tips:

 

- Weet je zeker dat je een tattoo wil? Een tattoo is namelijk iets permanents en het is moeilijk verwijderbaar. Dus wees heel zeker voordat je jezelf laat tatoeren.

- Denk goed na waar je de tattoo wil hebben. Sommige plekken kunnen erg naar zijn om te tatoeren (lichaamsdelen waar de huid erg dun is kunnen erg pijnlijk zijn)

- Overleg de design van jouw tattoo goed met de tattoo-artiest, dit om eventueel misverstanden en teleurstelling te voorkomen. Laat geen ruimte over twijfel betreft de design en de outlook.

- Kijk goed of de tattoo-artiest een nieuwe schone naald gebruikt. Het is een belangrijke zaak dat het geheel hygienisch is.

- Last but not least: overleg met je partner of ouders (als jij het nodig acht)

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
Desi Tattoo
Desi Tattoo
Desi Tattoo