Big B: Geen discriminatie

Amitabh Bachchan is tegen klasse-discriminatie. Daarom heeft hij meegedaan met de controversiele film van Prakash Jha genaamd Aarakshan. Een film die duidelijk een mening geeft over klasse- standen, rassen, en geloofsverschillen in India. Big B is dan ook tegen discriminatie en is van mening dat klasse- en standenverschillen niet in Bollywood voorkomen.

Amitabh Bachchan heeft tijdens zijn Aarakshan promotieronde in een radio-interview gezegd dat er geen sprake is van een "Aarakshan" in de Hindi filmindustrie.

 

"De indiase filmindustrie is een voorbeeld van nationale eenheid. Als je in de rij staat om een filmkaartje te kopen dan heb je geen aparte rijen voor Hindu's, Sikh's of Moslims, iedereen staat in de rij. Als je in de bioscoop gaat zitten dan ga je ook niet kijken wie er naast je zit. Het maakt niet uit wie die iemand is en wat zijn klasse of achtergrond is. Tijdens de film lacht iedereen mee om hetzelfde grap, maakt niet uit tot welke kaste of klasse hij behoort". Aldus Big B

 

In Aarakshan speelt Amitabh Bachchan een conservatieve schooldirecteur die gelooft in gelijkheid en gelijke kansen voor iedereen. Als hij erachter komt dat op zijn school geen gelijke kansen geboden worden neemt hij een zware beslissing. Hij neemt ontslag en gaat een eigen schooltje runnen bij hem thuis. Hier geeft hij alle studenten van alle klassen en standen een kans om onderwijs te volgen en zo hun diploma te halen.

 

Aarakshan draait vanaf 12 augustus in de bioscopen.

blog comments powered by Disqus
Big B: Geen discriminatie