Lollywood

In tegenstelling tot Bollywood is de Pakistaanse filmindustrie, Lollywood, een achtergesteld kindje. Waar Hollywood en Bollywood mooie films maken heeft Lollywood meestal hele slechte film afgeleverd.

De laatste tijd begint daar langzaam maar zeker een verandering in te komen. Eerst begon de Pakistaanse muziek langzaam maar zeker terrein te winnen. Artiesten als Nustrat Fateh Ali Khan, Rahat Fateh Ali Khan, Atif Aslam en vele anderen hebben ook hun bijdrage geleverd aan diverse Bollywoodfilms.

 

De laatste tijd zijn er ook mooie Pakistaanse films gemaakt zoals Bol (met Atif Aslam) en Khuda ke Liye. Op het moment zijn er ook nog andere films in de maak.

 

Hiernaast zijn er ook heel veel andere "kleinere" getalenteerde filmmakers in Pakistan. Wij willen vandaag stilstaan bij de regisseur Ahmer Naqvi. Hij heeft een korte film gemaakt genaamd Sast Masti.

 

Sasti Masti is een film die stilstaat bij het rijkeluisleventje van de rijke jongeren van Pakistan en het arme plattelandsleventje van arme boeren.

 

Wellicht lopen wij iets achter...maar Starspice is echt onder de indruk van deze korte film. Het is niet echt professioneel, maar zeker de moeite waard om te bekijken. Neem de tijd en check het uit: Sast Masti

blog comments powered by Disqus
Lollywood