Zwart-Wit

De donkere Bollywood-Hollywood actrice Freida Pinto, de hoofdrolspeelster van de wereldberoemde film Slumdog Millionaire, heeft onlangs een duidelijke fashion-signaal afgegeven. Ze is tegen huidcremes die de huid verbleken. India schijnt in de ban te zijn van dit soort cremes.

Een blanke huid is erg aantrekkelijk volgens vele Indiers. Zo maken "blanke" modellen meer kans om in een Bollywood film te komen dan donkere. Zo schijnen ook lichtkleurige Bollywood-beauties erg in trek te zijn zoals Kareena Kapoor en Katrina Kaif. Freida Pinto heeft een zware hekel aan dit soort praktijken hoewel zij in haar modellenverleden ook audities heeft gedaan voor diverse huidblekende zalfjes en andere middelen.

 

"Ik heb in het verleden auditie gedaan voor een zeer belachelijke reclame. In het reclame ging het om een donkere meisje die naar school gaat. Niemand geeft haar aandacht. De volgende dag gebruikt zij een huidblekende creme en opeens worden alle jongens verliefd op haar en hangt de hele school aan haar lippen, ...echt belachelijk...alsof donkere mensen onaantrekkelijk en lelijk zijn....onzin!!" aldus Freida Pinto

 

Zijn jullie het eens met deze fashion statement van Freida, of niet? Geef je reactie via onze website of via Facebook!

blog comments powered by Disqus
Zwart-Wit