Doggy's dood

De Indiase Rajendra Tandon heeft de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways aangeklaagd wegens nalatigheid. Tandon heeft in mei 2009 met Jet Airways gevlogen van Mumbai naar Delhi met zijn twee honden genaamd Batnu en Jimmy. Zij zijn tijdens de vlucht overleden.

De honden werden apart geplaatst naast de vrachtruimte. De honden kwamen tijdens de vlucht door drukverschil echter zuurstof tekort waardoor ze terplekke zijn overleden. Dit tot grote woede van Rajendra Tandon. Hij heeft meteen de luchtvaartmaatschappij aangeklaagd.

 

Onlangs heeft het hooggerechtshof van Delhi een uitspraak gedaan.

 

"Het verlies van je huisdieren, in dit geval twee honden, is een groot verlies. Jet Airways is 100% verantwoordelijk voor dit ongeval. De luchtvaartmaatschappij heeft de verantwoordelijk over alle zaken in de vrachtcabine. Bij deze zal Jet Airways een compensatievergoeding aan dhr. Tandon moeten betalen van ca. 2700,- euro". Aldus de rechter van het Hooggerechtshof.

 

Rajendra Tandon kan door deze uitspraak opgelucht ademhalen, maar is nog steeds teleurgesteld. Het ging hem namelijk niet voor het geld maar om rechtvaardigheid. Hij hoopt dat Jet Airways in het vervolg minder nonchalant met huisdieren zal omgaan.

blog comments powered by Disqus
Doggy's dood