Bilal Khan

Vandaag in de spotlight een zeer getalenteerde Pakistaanse muzikant genaamd Bilal Khan. Khan's populariteit groeit met de dag in Pakistan. Zijn cd's gaan als warme broodjes over de toonbank en zijn muziek is talloze malen gedownload. Zijn live optreden bij Coke Studio seizoen 4 van zijn liedje  "To Kya Hua"  is binnen twee maanden al meer dan miljoen keer bekeken.

Bilal Khan is tijdens zijn studietijd aan de beroemde LUMS Universiteit in Lahore (Pakistan) in 2009 begonnen met muziek maken. Op een ochtend werd hij wakker en kocht hij zijn eerste gitaar. Na een beetje experimenteren en via Youtube bekijken van verschillende gitaarvideo's heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd.

 

Na zijn eerste hit "Bachna" was hij niet meer te stoppen. Vele muziekdownloads, interviews, krijsende puberdames....Bilal Khan is immens populair in Pakistan.

 

Bilal Khan is naast zanger ook gitarist, componist en songwriter. Hij heeft vele hits op zijn naam staan als: Bachna, Kabhi Ghum na Aayeh, Lamha, To Kya Hua, Hai Intezaar, Khuda, Taqdeer, Banda, Abhi main naheen aa raha en Main aao ga.

 

Check hier het Youtube-filmpje van de live-optreden van Bilal Khan bij Coke Studio Seizoen 4 van het liedje "To Kya Hua" .

 

Bilal Khan vertrekt binnenkort naar de Verenige Staten voor zijn USA-tour.

 

Starspice wenst Bilal veel plezier met zijn USA-tour.....

 

Starspice: "Bilal, een tip van onze zijde, als jij straks op de podium staat in de VS vergeet niet het volgende te zeggen: "Mij name is Khan and I am from Pakistan!"

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
Bilal Khan