Dhobi Hit

Dhobi Ghat is een bescheiden hit. Ondanks vele kritieken heeft de film heel wat geld in de lade gebracht. De film is gemaakt met een laag budget van 1 miljoen Amerikaanse dollars. De opbrengst van enkel de openingsweekeinde bedraagt ca. 2 miljoen dollars. Kortom Aamir Khan heeft zijn geld terugverdiend.

“Ik ben erg blij met Dhobi Ghat, we hebben onze kosten terugverdiend en dat is toch even het belangrijkste in deze business. Daarnaast is het een hele aparte film, een “piece of art”. Ik ben ook erg blij met het resultaat van de film en de verschillende reacties die wij hebben gekregen. Dhobi Ghat is een film die zorgt voor twee soorten reacties; of je vindt het helemaal niks of je vindt het geweldig. De mensen die het helemaal niks vinden zijn niet gevoelig voor non-mainstream verhalen en hebben niks met kunst en cultuur. De mensen die het wel leuk hebben gevonden zijn mensen die hier wel een feeling voor hebben. Maar goed, iedereen heeft zo zijn eigen   smaak.” Aldus Aamir Khan.

Aamir Khan heeft overigens gezegd dat hij altijd naast de mainstream films ook projecten als Dhobi Ghat, Taare Zameen Par en Peepli Live zal blijven doen.

blog comments powered by Disqus