Dharmendra loves Urdu

Dharmendra houdt van Urdu, de taal die voornamelijk in Dharmendra's buurland wordt gesproken. De taal is de oude liefde van de steracteur omdat hij het op school heeft geleerd. "En oude liefde roest niet". Aldus Dharm Paaji!

Dharmendra is op het moment bezig met zijn autobiografie. Hij wil een boek schrijven over zijn leven, zijn tegenslagen en successen. Hij wil de mensen laten weten wie hij is.

 

Ondanks tegenstribbelingen van verschillende uitgevers wil Dharm het boek kost wat kost in Urdu gaan schrijven en uitbrengen. Verschillende journalisten hebben hem de vraag gesteld waarom hij het boek perse in Urdu wil schrijven.

 

De goedlachse acteur heeft daar het volgende antwoord op: "That's because Urdu is a very beautiful language. Aur kyunki maine Urdu padhi hai, mujhe lagta hai ki jo main kehna chahta hoon, woh main iss bhasha mein bohot asani se sabko keh sakta hoon."

 

Dharmendra heeft een volledig hoofdstuk van zijn boek aan de beroemde regisseur Yash Chopra geuit. Dit vanwege het feit dat Chopra hem te hulp schoot toen Dharm hem nodig had.

 

Jaren geleden ging Dharmendra's dochter (Vijeta) trouwen. Hij had zoveel gasten uitgenodigd dat er geen zitplaasten meer waren in zijn huis. Yash Chopra, de buurman van Dharmendra, stelde toen onmiddelijk zijn huis tot zijn beschikking zodat een hoop gasten ook daar opgevangen konden worden.

 

"Wat Yash voor mij heeft gedaan zal ik nooit vergeten". Aldus Dharmendra.

blog comments powered by Disqus
Dharmendra loves Urdu
Dharmendra loves Urdu