Rahat opgepakt!

Nog een Pakistaans artiest die het moeilijk heeft in India. De populaire Pakistaanse zanger Rahat Fateh Ali Khan (neef van de beroemde zanger Nusrat Fateh Ali Khan) is onlangs opgepakt door de Indiase Douane omdat hij een zak cash geld bij zich had ter waarde van ca. 85.000,- euro.

De Indiase overheid verdenkt Rahat van duistere praktijken en het verdienen van zwart geld. Hij is dan ook zonder pardon opgepakt op de luchthaven van Mumbai en is meedogenloos achter de tralies geplaatst. De minister van Binnenlandse Zaken van Pakistan Rehman Malik heeft alles op alles gezet om Rahat vrij te krijgen.

Rahat Fateh Ali Khan: “Ik ben mij van geen kwaad bewust. Ik heb dat geld op een eerlijke wijze verdiend. Ik heb een paar optredens en reclamecampagnes gedaan. De opdrachtgevers hebben mij cash geld betaald. Zo gaat dat nou eenmaal in showbizland. Vele andere grote Bollywoodsterren krijgen ook cash geld voor hun optredens, deze nemen zij ook mee vanuit het buitenland. Maar daar praat niemand over, ik begrijp het echt niet!”

Na een paar uurtjes is Rahat weer vrijgelaten onder grote politieke druk. Vooral de Pakistaanse media praat grote schande, hoe kan India een grootheid als Rahat Fateh Ali Khan opsluiten? Godzijdank is Rahat nu weer op vrije voeten, een nieuw politieke rel is bij deze voorkomen.

blog comments powered by Disqus