Zakkenvullers

Steeds meer topacteurs zijn bezig met maar één ding: zakkenvullen. Shahrukh Khan, Aamir Khan, Salman Khan, Akshay Kumar en Rajnikant werken allemaal via één businessmodel namelijk co-produktie.

De producer, de regisseur en de topacteur sluiten één simpele deal. De acteur krijgt “een basisloon” van 1 miljoen euro per film. Dit houdt in dat de acteur dit bedrag altijd gaat vangen, maakt niet uit of de film een hit is of een flop. Hiernaast deelt de acteur de opbrengsten. Is de film een grote kaskraker dan zal een bepaalde percentage bovenop de basisloon aan de acteur uitgekeerd worden.

Nu heeft iedere topacteur zo zijn eigen wensen en eisen. Geruchten gaan dat Aamir Khan het meeste geld opstrijkt. Zo heeft hij een hele lucratieve deal getekend met Yash Raj Studio’s voor Dhoom 3. Voor deze film zal Aamir Khan 60% van de opbrengsten in zijn eigen zak stoppen. Volgens analisten praten wij over een recordbedrag van 50 miljoen euro. Dit is de hoogste salaris ooit uitgekeerd aan een Indiase acteur.

Ook Shahrukh Khan lust hier pap van. Hij heeft aan iedere producer in Bollywood meegedeeld dat hij alleen een film zal maken enkel en alleen als hij het project kan co-produceren voor minimaal 65%.

“Wij zijn acteurs. Wij hebben geen 9-5 job. We werken keihard aan een film van begin tot eind. We helpen mee met de script, oefenen de danspassen, denken mee met de regisseur, doen actief mee met de marketing. Vergis je niet, dat is keihard werken, we zijn het geld dubbel en dwars waard.” Aldus Shahrukh Khan.

blog comments powered by Disqus