Dum maaro Goa

Het Indiase staatje Goa is boos op de makers van Dum maaro Dum. Twee maanden voor de release hebben de makers de trailer van de film de media ingeslingerd. “Deze trailer geeft een heel slecht beeld over Goa” aldus de lokale autoriteiten.

Volgens de trailer van Dum maaro Dum (zie deze trailer op onze site bij het tabje trailers) zou Goa niks anders zijn dan een klein maffiastaatje vol met seks, geweld en verdovende middelen.

De TTAG (Travel en Tourist Association Goa) is niet te spreken over de film en de trailer. “De Indiase censuurboard moet gewoon een aantal scènes uit Dum maaro Dum verwijderen. Wij hebben met zijn allen keihard gewerkt om Goa sinds 1970 op de internationale kaart te zetten. Dan komt Rohan Sippy (de regisseur van Dum maaro Dum) met zijn film en verknalt de hele imago van Goa in één avond. Dit moeten wij echt niet hebben. Op deze manier lijkt het dat Goa een staatje is vol met sex, drugs en prostitutie.” Aldus een woordvoerder van TTAG.

In Dum maaro Dum speelt Abhishek een politieagent die een moordzaak in Goa probeert op te lossen. Het verhaal vertoond opvallend veel overeenkomsten met de moord op de Britse tiener Scarlet Keeling die in 2008 op 16-jarige leeftijd verkracht en vermoord werd in Goa.

“De zaak van Scarlet Keeling is erg gehyped in de media. De moord van Scarlet is een slechte zaak maar dit betekent niet dat iedere meisje in Goa vermoord wordt. We zijn nu al meer dan twee jaar verder, Goa wil niks met deze zaak te maken hebben. Waarom moeten de makers van Dum maaro Dum alles weer herhalen alleen om hun eigen zakken te vullen? Goa is een mooie toeristische bestemming en onze stranden zijn veilig.” Aldus een woordvoerder van TTAG.

Het Indiase staatje Goa, bekend om zijn stranden en uitgaansleven, is erg populair in de wereld en trekt jaarlijks meer dan 2,4 miljoen toeristen aan. Meer dan een half miljoen toeristen zijn afkomstig uit Europa.

Rohan Sippy’s Dum maaro Dum zal vanaf 22 april 2011 in de bioscopen draaien.

blog comments powered by Disqus