Dik-Dun-Dik

Column: Dik-Dun-Dik

 

Ik heb er echt geen zin in, maar het moet gebeuren. De bittere confrontatie met mijn spiegel. Ik sta nu oog in oog met mezelf. Ik bekijk mezelf van top tot teen.

Ik zie een mooie vrouw van ca. 30 jaar met aardig wat vetrollen op haar buik , benen en billen. Hoe krijg ik al die vet er toch af? Ik wrijf over mijn bolle buik. Nee ik ben niet in verwachting van een baby'tje maar van 50 borden roti, chicken mutton, balti gosht, patat, snoep en heel wat bussen Pringles.

 

Sinds ik gelukkig getrouwd ben met de liefste man van de hele wereld en bevallen ben van een zoontje heb ik automatisch heel wat "eet-harmonen" ontwikkeld. Ik kan maar niet afblijven van al het lekkers wat op mijn pad afkomt.

 

Dit is zeker niet iets om trots op te zijn.

 

Een maand geleden ben ik begonnen met het Sonja Bakker-dieet. Met veel moeite kan ik patat, snoep en de Pringles laten schieten. Maar mijn eigen desi eten......dat is echt onmogelijk. Ik kan niet als die Hollanders mijn maag vullen met een volle bord salade, komkommer en tomaat. Ik kan geen "gras" eten als avondmaaltijd.

 

Een paar jaar geleden was het mij nog gelukt om acht kilo af te vallen. Helaas heeft mijn liefje hier een stokje voor gestoken. Mijn man zei tegen mij: "Je bent dikker veel mooier"!

 

Gevleid door dit complimentje ben ik weer gaan snaaien, talloze borden met kip en kerry en vele roti's verder ben ik nu 11 kilo zwaarder dan normaal.

 

Wat zou het toch te gek zijn als ik wat lichter was. Die jeans van Zara en die mooie t-shirt van Hennes & Maurits zou mij toch beeldschoon staan. Het leven zou er veel mooier uitzien als ik mijn liefde en verslaving voor roti kon opgeven. Jaloers kijk ik naar al die mooie afgetrainde actrices: Katrina Kaif, Kareena Kapoor en Priyanka Chopra.

 

Is er geen roti-dieet? Is er geen Sonja Bakker of een meneer Atkins die een "roti"-"saalan"-dieet voor mij kan bedenken. Ik zie het al helemaal gebeuren. Het zou toch heerlijk klinken als je eetpatroon bestaat uit het volgende:

 

"In de ochtend start U met een overheerlijke "Paratha met gobi-vulling". Tijdens lunch zult U een 2 roti's met rundvlees moeten nemen. Als tussendoortje 2 samosa's en als avonddiner een volle bord met kip en 2 roti's."

 

SUPER!!! Het klinkt als muziek in mijn oren.

 

Snel trek ik die strakke spijkerbroek maar uit waar mijn vetrollen vanuit puilen en hijs ik mezelf in een licht en luchtige "shalwar kameez", die al mijn vet camoufleert.

 

"Zo dat zit veel lekkerder dan die jeans, en nu eerst een bord kip kerry en ROTI!!!"

 

Kamp jij ook met een desi-verslaving, laat het dan weten!

 

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
Dik-Dun-Dik
Dik-Dun-Dik
Dik-Dun-Dik