Geen pakko’s

Pakistaanse artiesten zijn niet welkom in Bollywood. Althans als het aan de Shiv Sena ligt. Shiv Sena (een extreem-rechtse politieke partij in India) heeft alle producers, regisseurs en anderen in Bollywood een brief gestuurd met de mededeling dat zij geen Pakistaanse artiesten moeten inhuren.

Shiv Sena heeft enkele Pakistaanse artiesten bedreigd en daarnaast alle producers, regisseurs en anderen in Bollywood een brief gestuurd om geen enkel Pakistaanse artiest een kans te geven in Bollywood. Pakistaanse artiesten kapen de banen weg van Indiase artiesten. Indian’s First is de motto van Shiv Sena.

“Wij snappen niet waarom wij artiesten vanuit Pakistan hier naar toe halen. Hier krijgen zij een grote kans, verdienen veel geld, dan nemen ze ook nog een zak cash geld mee naar Pakistan om vervolgens Pakistaanse terroristen te steunen die ons land aanvallen. Bovendien hebben wij erg veel talent in India. Wat hebben die Pakistanen wat wij Indians niet hebben?” Aldus een woordvoerder van de Shiv Sena.

Regisseur Mahesh Bhatt is één van de weinige dappere regisseurs die naar buiten is gekomen met dit nieuws. Hij vindt het belachelijk dat een politieke partij zich bemoeit met kunst en cultuur.

“Pakistaanse artiesten zijn erg getalenteerd. Wat er met Rahat Fateh Ali Khan is gebeurd is gewoon schandalig. Geef die artiesten de ruimte. Kijk eens naar de positieve kanten. Doordat wij Pakistaanse artiesten naar India halen, draaien onze films in de Pakistaanse bioscopen. Hiernaast is het goed voor onze industrie om echt talent aan te trekken. Het maakt niet uit of het hier dan gaat om Pakistanen, Nepalezen of Bengalen. Het zijn artiesten die houden van hun vak.” Aldus Mahesh Bhatt.

Mahesh Bhatt vervolgt: “Er worden jaarlijks duizenden liedjes geproduceerd in India waarvan er wellicht 10 of 12 door Pakistaanse artiesten worden ingezongen. Door deze 10 of 12 nummers doe je Indiase artiesten niks te kort. Onze Pakistaanse broeder-artiesten zijn geen terroristen, ze zijn zelf het slachtoffer van terrorisme en slechte politieke omstandigheden”.

blog comments powered by Disqus