Small B

Big B heeft ook armoede meegemaakt en hoe? Hij mag dan wel in privéjets reizen en in vijfsterren hotels verblijven maar ook Amitabh Bachchan heeft armoede gekend. Er was eens een tijd dat Big B niet zo Big was en zelfs geen geld had om een tweedeklas treinkaartje te kopen.

Op het moment is Amitabh Bachchan in Bhopal voor de opnames van zijn nieuwste film Prakash Jha’s Aarakshan. In deze film speelt Amitabh een rol van een universitair docent. Door deze rol is Amitabh terug gaan blikken naar zijn eigen studententijd. Hij herinnert de goede momenten van zijn studentenleventje samen met zijn studiegenoten en vrienden.

“Tijdens mijn studententijd ging ik samen met een paar vrienden onuitgenodigd naar trouwerijen toe in hoop om wat eten te kunnen bemachtigen. We deden ons voor als Baraati’s en gingen goed tekeer tijdens de maaltijd. Achteraf gezien is dit natuurlijk respectloos. Ik heb het nu heel erg goed en ik mag niet klagen, maar in die tijd had ik niet eens geld om met de trein te reizen. Ik nam weleens de trein en hing de hele reis aan de zijkant van de trein op de aanhanger. Soms kreeg de conducteur medelijden met mij en trok hij mij de trein binnen. Ja, ik weet het, het waren armoedige tijden.” Aldus de bloggende Bachchan.

De 68-jarige Bachchan heeft aan de Jnana Prabodhini and Boys' High School (BHS) te Allahabad gestudeerd. Daarna heeft hij zijn Bachelors studie afgemaakt te Nainital's Sherwood College. Vervolgens heeft hij zijn Masters-studie voltooid te Delhi University's Kirori Mal College.

blog comments powered by Disqus